perjantai 1. heinäkuuta 2011

Unelmista toteutukseen!

Ennen moni sellainen harjoitus ja oman mielen ronkkimistehtävä laskettiin magiaksi, joka nykyään on peruskauraa elämänhallintaoppaissa. Maagikko erosi tavallisesta Pekka Peruskansalaisesta, koska hän Tiedosti. Hän osasi analysoida itseään. Hän osasi kultivoida todellista Tahtoaan ja manifestoida sen haaveista todeksi.

Voiko unelmat ja haaveet toteuttaa heti? Vaatiiko haaveittesi elämä lottovoittoa tai sapattivuotta? Tällä helpolla harjoituksella pääsee alkuun oman elämän kartoittamisessa ja jäsentämisessä. Siispä turvavyö kiinni, reinot jalkaan ja lehtiö käteen. Tee harjoitus vapaasti ja rennosti assosioiden, älä mieti ja analysoi liikaa.

Listaa paperille:
Mitä tekisit, jos sinulla olisi yksi vapaapäivä lisää viikossa?
Mitä tekisit, jos voittaisit miljoona euroa?
 Valmis lista isketään teipillä seinään ja otetaan askel taaksepäin. Silmäile mitä asioita olet listannut ylimääräiselle viikonpäivälle. Sen jälkeen mieti, miten voisit antaa haluamallesi asioille lisää aikaa arjessasi jo nyt, ilman ylimääräistä vapaapäivää? Jos unelmasi olisi vapaapäivänä kävellä merenrannalla ja meditoida, pyri varaamaan asialle aikaa jo nyt.

Entäpä miljoonan euron summalla toteuttamasi asiat? Haluaisitko kirjoittaa reseptikirjan ja matkustella? Kaipaatko taukoa töistä ja aikaa kuntoilulomalle? Kysy itseltäsi taas, miten voisit toteuttaa haluamiasi asioita jo nyt; voisitko säästää rahaa tai lomapäiviä haluamaasi asiaa varten? Mikset tekisi reseptikirjaa jo nyt? Raivaa tilaa kirjoittamiselle nyt. Älä odota eläkettä, seuraavaa lomaa tai lottovoittoa.

Tehdessäni listaukset huomasin, että molemmista lapuista löytyi hyvin samanlaisia asioita. Ne liittyivät pääasiassa joogaan, kirjoittamiseen ja matkustamiseen. Ja mitä ihmettä! Valtaosa asioista oli sellaisia, joiden toteuttamiseen ei tarvita vapaapäivää, miljoonaa euroa tai muuta ihmeellistä. Onneni on tässä, haaveeni ovat toteutettavissa heti, kunhan vain vähän järjestelen ajankäyttöäni. Jos asiat ovat todella tärkeitä, priorisoit niille aikaa ja mahdollisuuksia.

Ja ehkä huomaatkin, että jokin vanha haaveesi ei enää kanna. Vaikka olisit aina halunnut olla kirjailija, et viitsikään kirjoittaa pitkäjänteisesti, eikä kirjoittamiseen käyttämäsi aika tunnu mukavalta. Fiilistele, kokeile, toteuta ja karsi! Nauti ja tee sitä, mitä sydämesi haluaa. Tee se nyt, älä odota eläkeikää.

Onnellisuuden tunne on suorastaan huumaava, kun sisäistää, että mikä tahansa on mahdollista, kun löytyy halua toteuttaa haaveet heti. Enää ei haikaile kohti epämääräistä sitten-kun-aikaa, vaan elää tässä hetkessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti