keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Magiaa vai tekoja?

Jos hurautan aikakoneella taaksepäin reilut 10 vuotta, löydän parikymppisen meikäläisen opiskelemassa innolla wiccaa ja shamanismia. Suhteeni magiaan ja elämänhallintaan oli silloin varsin toisenlainen. Ajattelin, että magia on tahdonvoimalla asioihin vaikuttamista. Tämä ilmeni pääasiassa simppelinä loitsuina, joissa poltettiin vaikkapa täysikuulla oikean väristä kynttilää halutun asian toteuttamiseksi.

Luonnonuskontoihin ja magiaperinteisiin tutustuessa halu kokeilla erilaisia loitsuja ja maagisia työskentelyjä oli valtava. Mikäs sen ihanampaa, kuin sekoitella kuunvalossa tuoksuviä yrttiöljyjä, voidella niillä kynttilöitä ja istua piirissä keskittyen haluamaansa asiaan. Jossakin vaiheessa ajatusmaailma muuttui ja simppelimpi magia jäi vähemmälle.

Myöhemmin ajateltuna monet loitsuilla toteuttamani asiat olivat sellaisia, jotka olisi voinut toteuttaa myös konkreettisia tekoja ja muutoksia tekemällä omassa arjessa ja toiminnassa. Tokihan maagiseen tekoon keskittyminen kristallisoi omia ajatuksia ja tavoitteita, ja toimii sysäyksenä tehdä konkreettisia muutoksia elämässä. Nykyään vain lähden liikkeelle niistä konkreettisista teoista. Mitä enemmän muokkaan teoillani elämääni haluamani kaltaiseksi, sitä vähemmän oikeastaan tarvitsen magiaa.

Näen maagikon toteuttavan itseään silloin, kun hän ei elä unessa totuttuja kaavoja toistaen, vaan näkee skarppina elämänsä kenttänä, jossa lähes kaiken voi muuttaa. Magia ei kuki yksittäisissä riiteissä vaan väreilee kaiken taustalla tietoisena tapana elää. Magia on tarkkaanharkittuja suuntia, hiottuja muutoksia ja silti hyppyjä intuition johdattamana. Harva tajuaa, miten paljon elämäänsä voi vaikuttaa omalla asenteella, seurustelukumppanin, työpaikan, asuinmaan, ruokavalion, lukemansa kirjallisuuden ja ajankäyttönsä valinnalla.

Maagiselle rituaalilla voi olla paikkansa silloin, kun on arkitodellisuudessa tehnyt kaiken voitavansa. Loitsu tai rituaali voi antaa tarvittavan sysäyksen, joka viimeistelee askeleet haluttuun suuntaan. Meidän huushollissa tehtiin viimeksi suurempi maagis-uskonnollinen rituaali vuodenvaihteessa, jolloin valjastimme voodoon keinoin tietyn jumaluuden varageneraattoriksi tuottamaan  lisäpotkua työnhaun loppumetreille. Kuukauden sisällä me molemmat saimme uudet työpaikat ja uuden kodin.

Sitä en osaa sanoa, oliko toiveittemme toteutuminen tekojemme ansiota, voodoo-rituaalin ansiota vai kundaliinijoogan vauraus-työpajan saldoa... ehkä kaikella oli oma vaikutuksena? Mutta pääasia oli tahdon toteutuminen ja kaikkien keinojen käyttäminen sen eteen.

Eli jos mietin, teenkö loitsun sen eteen, että saan uuden työpaikan, laitan ensin kuntoon kaiken arkitodellisuudessa: hion cv:stä täydellisen, teen kuvallisen portfolion ja nettisivuston osaamisestani, käyn kampaajalla ja hankin väripsykologisesti työhaastatteluun sopivan vaatteet, laitan hakemuksia avoimiin työpaikkoihin + lähemmäs 100 avointa hakemusta sopiviin firmoihin. Työhaastattelun koittaessa valan itseeni pienessä maagis-meditatiivisessa rituaalissa vahvan karisma-auran, joka henkii sopivuuttani ja tahtoani saada työpaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti