keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Lintulauta maitopurkista

Lunta ryöpsähti parissa päivässä tänne korpeen melkein kolmekymmentä senttiä. Pikkulintujen murkina jäi paksun peitteen alle ja nyt sen päälle vielä pakastaa. Siispä nikkaroimaan linnuille ruokintapisteitä.

Yhden talven kestävä lintulauta syntyy maito- tai mehupurkista. Kylkeen aukko, jonka yläreunan voi taivuttaa lipaksi. Sisälle talouspaperirullan hylsy annostelijaksi. Sen alareunaan leikataan etusivulle pieni lovi, joka päästää jyviä tasaisesti lintujen saataville. Hylsy pysyy paikoillaan motittamalla se muutamalta suunnalta tikuilla tai kertakäyttölusikoilla, jotka toimivat samalla istumaorsina.

Ruokintapaikkoja kannattaa laittaa pihalle useampia, jotta sille yhdelle ainoalle ei muodostu siipirysyä ja nokittelua. Siemenpönttöjen lisäksi omatekoisesti voi valmistaa kookosrasvapalloja, joihin voi piilottaa pähkinöitä sattumiksi. Kookosrasvaa saa kaupasta voipaketinmallisina kuutioina ja niitä voi sulatella kattilassa ja kaataa muotteihin tai lämmittää huoneenlämmössä käsissä muotoiltavaksi.

Lukeeko kyljessä BOX vai jotakin muuta?1 kommentti:

  1. Hieno keksintö,juuri tällaista ideaa etsinkin!Ryhdynpä heti nikkaroimaan tuota :-)

    VastaaPoista