maanantai 21. marraskuuta 2011

Low Magick

It's All in Your Head ... You Just Have No Idea How Big Your Head Is

Lon Milo DuQuette on ehkä viihdyttävin, ehkä hauskin, ehkä yksi pätevimmistä ja ehdottomasti yksi pähkähulluimmista seremoniamagian harjoittajista. Valkopartainen taatto ei arkaile kertoa, miten maagisten työvälineiden valmistus aiheuttaa kotona keittiöpalon ja saa perheen kissan kynsimään vaimon verille.

Low Magick. Siinäpä nimi kirjalle, joka on kaikkea muuta kuin alemman tason magiaa. Lon Milo seikkailee katolisessa koulussa Goetian henkilöolentoja karkottaen ja valmistaa seremoniallisen magian välineitä kotikeittiössään kynttilänjämistä. Hän ei pelkää heittäytyä päiväkausien rituaaleihin, eikä pistää itseään peliin kirjoittaessaan huumorintajuisesti hurjimmistakin mokistaan. Magian ohella hän opettaakin lukijalle läksyn  häpeän turhuudesta.

Kirja on samantapainen kuin DuQuetten elämäkertateos My Life With the Spirits, mutta selkeämmin teemoitettu niin, että kukin kertomus opastaa johonkin aihealueeseen, esimerkiksi I Ching -oraakkelin käyttöön. Tavalliselle tallaajalle kirja on mielenkiintoinen kurkistus seremoniallisen maagikon hurjaan maailmaan, jossa karkotetaan demoneita omassa olohuoneessa. Hui!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti