maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sanatonta rakkautta

Kun rakastat, tule pois päästäsi ja laskeudu sydämeesi. Kun rakastelet, tule pois ajatuksistasi ja ole läsnä, tunne ja hengitä rakkautta. Rakkaus ei tarvitse sanoja, verbalisointia, käsitteitä. Se on puhdasta kokemista oman sielun ytimestä käsin.

Osho puhuu Tantrasta näin:

Shiva kehottaa ihmistä muuttumaan rakkaudeksi.Hyväiltäessä muutu hyväilyksi, muutu suudelmaksi. Unohda itsesi niin täydellisesti, että voit sanoa: "Minua ei ole, ainoastaan rakkaus on." Silloin ei syki sydän vaan rakkaus. Silloin ei kierrä veri vaan rakkaus. Silloin eivät näe silmät vaan rakkaus. Silloin eivät ojennu kosketukseen kädet vaan rakkaus.

Ajatusten taustalla on jooginen ja tantrinen ajatus hiljentää mieli ja lopettaa päänsisäinen analysointi. Kun tämä tapahtuu, ihminen on osa suoraa kokemusta. Suora kokeminen ja sen tiedostaminen tapahtuvat aina tässä hetkessä. Tällöin emme mieti huomisen kauppalistaa tai rakastelun lopussa odottavaa hekumaa, vaan olemme yhtä kulloisenkin hetken kanssa. Mieli haluaisi usein kiirehtiä asioiden edelle, mutta vain tässä hetkessä eläminen ja kokeminen tuo elämään elämän hengen.

Yritän tuoda elämääni enemmän rakkautta hengittämällä tunnetilojen läpi. Jos olen ärtynyt, hengitän ärtymyksen läpi ja kokeilen, voisinko kohdata ärtymyksen rakastavasti. Usein pelkkä negatiivisen tunnetilan tiedostaminen auttaa. Voin astua askeleen taaksepäin ja miettiä, valitsenko tämän tunteen vai en. Hengitän tunteen läpi.
 

1 kommentti:

  1. Mieltä avartava ja ajatuksia herättävä teksti. Hektisestä elämäntyylistä ja stressistä irrottautuminen on alkuun hankalaa, mutta lopulta siinä onnistuu. Ja alkaa ymmärtää itseään ja tunteitaan paremmin.

    VastaaPoista