sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kirjat kiertoon puistossa

Sun. Sonne. Sol. Aurinkopäivä. Sunnuntai! Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n kuukausitapaaminen keräsi parikymmentä miittailijaa aurinkoiseen puistoon Töölönlahden rannalle. Miitin aiheena olivat inspiroivat kirjat, elokuvat ja musiikki. 

Rupattelimme, miten kirjat ovat muuttaneet ajatusmaailmaa, vinkkeliä jäsentää elämää, sysänneet elämänuomissa, ärsyttäneetkin. Monelle Avalonin usvat on ollut kirja, joka on avannut silmiä luonnonuskontojen ja noituuden suuntaan. Me myös vaihdoimme kirjoja. Kotimme hyllyiltä keveni kymmenisen opusta. Mukaan tarttui kaksi uutta teosta: shamanismia sekä wiccojen sapattien juhlintaan liittyvä kirja.

Ennen muuta retkireppuun tarttui inspiraation kipunoita! Voi miten ihana tapa lukeminen on matkata vieraiden uskontojen pariin, tankata elämyksiä ja ideoita. Suunnittelimme, että kirjoja voisi vaihtaa myös tulevissa miiteissä. Taidan kiikuttaa seuraavalla kerralla vaihtoon muutamia shamanistisia romaaneja.

Lehdon tapahtumista ja tulevista miiteistä löydät tietoa täältä (Tervetuloa mukaan kaikki uudetkin!)

Täydellisen aurinkopäivän kruunasivat Hakaniemen markkinat ja sieltä hamsteroitu virolainen luomutyrnihillo, merenrannalla nautittu karpalomehu ja libanonilaisessa ravintolassa kullan kanssa herkuteltu meze-lautanen maailman parhaalla hummuksella.

Nyt lukupinossa:
Graham Harvey: Indigenous Religions
Juha Pentikäinen: Shamanism and Culture
Pirjo Saarnia: Ruoan terveysvaikutukset
Gurmukh Kaur Khalsa: The Eight Human Talents


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti